Wat is Halotherapie/Zouttherapie ?

Zoutkamers van Zouttherapie Benelux

Kwaliteit, deskundigheid, ervaring, betrouwbaarheid en garantie tot succes.

Bewezen therapeutische voordelen door gebruik van een klinisch bewezen droge Zouttherapie techniek!

De droog techniek

Onze standaarden vereisen dat 100% natriumchloride (zout) van farmaceutische kwaliteit wordt verwarmd, waarbij vocht wordt verdampt en de bactericide, muco kinetische, hydrofiele en ontstekingsremmende eigenschappen van het zout worden gemaximaliseerd.

De hitte verwijdert al het vocht, dus wanneer het zout wordt fijngemaakt en vermalen tot microdeeltjes en vervolgens worden ingeademd, zijn de therapeutische voordelen het meest effectief en in staat om de gehele luchtwegen te bereiken.

193

Verloop van de behandeling

Een concentratie aerosol zout wordt in de therapieruimte verspreid. Er zijn geen speciale kleding voorschriften. Met de droge zout aerosoltherapie, die tussen 45 en 60 minuten duurt, ontspant u eenvoudig op een stoel en worden de microdeeltjes ingeademd tijdens sessies. De deeltjes dringen diep door in de longen, bronchiën en longblaasjes.

Droog zout is super absorberend en trekt verontreinigingen en allergenen uit de luchtwegen. Het droge zout stimuleert de interne processen van het lichaam voor het reinigen van het ademhalingssysteem, en uiteindelijk de ademhalingsfunctie versterkt.

Medische apparaten voor droog techniek

Vervolgens worden de therapeutische parameters (zoals zoutdeeltjesconcentratie, grootte en snelheid van aerosol) afgestemd op de individuele behandelingsdoelen van een klant, met behulp van onze nieuwste medische Halogenerator. Deze therapeutische parameters zijn vooraf ingesteld en vervolgens gecontroleerd en onderhouden door de Halogenerator.


Onze medische droog techniek Halogenerator regelt het verspreiden van de zout aerosol in de ruimte. Deze regelt de juiste ventilatie tijdens, voor en na de halosessie. De generator schakelt automatisch designlicht in tijdens de sessie en welkomstlicht bij binnenkomst. (volledig voorgeprogrammeerd en makkelijk en eenvoudig in bediening)

grote-zoutgrot
555

Waarom werkt het voor de huid?

De microdeeltjes van zout beïnvloeden de beschermende laag (integument-systeem) en haren van de huid die helende en esthetische (cosmetische) voordelen bieden door de activiteit van huidcel-ion kanalen te vergroten. Het proces van elektrofysiologische activiteit is verhoogd en verhoogt de beschermende eigenschappen van de huid, wat resulteert in Ph-normalisatie, reparatie en regeneratieprocessen.

De microdeeltjes van het zout activeren microcirculatie van de huid en cellulaire membraamactiviteit die de algehele gezondheid van de huid verbetert. Natriumchloridedeeltjes met een negatieve elektrische lading komen in contact met het huidoppervlak en veroorzaken elektrische stimulatie van de huidcellen.

Deze stimulatie activeert elektrofysiologische activiteit, die de productie van collageenvezels verhoogt, wat een belangrijk proces is voor huidverjonging. Bovendien helpen negatieve ionen, die tijdens de therapie in het lichaam worden opgenomen, het immuunsysteem versterken door de productiecapaciteit van lymfecellen te verhogen. Aangezien sommige huidziekten zoals psoriasis en atopische dermatitis een direct gevolg zijn van storingen van het immuunsysteem, zal dit aspect van het versterken van het immuunsysteem de reactie van het lichaam op de aandoening helpen verbeteren.

Laagste prijs garantie

Jaarlijkse onderhoudsbeurt voor apparaten en luchtsystemen

• ‘Binnen 48-uur service’ voor reparaties en storingen.
• Leentoestel (indien het apparaat opgestuurd wordt naar de fabriek).

Zouttherapie Benelux levert alles voor (de bewezen gezonde alternatieve) zouttherapie, uiteraard volgens de Europese kwaliteitsnormen. Onze kamers zijn van hoogwaardige kwaliteit en zeer betaalbaar. Zo is het voor de consument eenvoudig, betaalbaar en effectief om (symptomen van) ademhalingsproblemen en huidaandoeningen te verbeteren.

Zouttherapie Benelux is jouw totaalpartner voor alles op het gebied van Zouttherapie en Halotherapie. Wij zijn leverancier voor alle benodigde producten zoals zoutstenen, zoutlampen, zouttegels. Tevens bieden wij altijd de laagste prijsgarantie.

Opgelost binnen 48 uur

In de afgelopen 30 jaar hebben we met succes vele zoutkamers gebouwd over de gehele wereld. Voor onze partners verzorgen wij het gehele proces; van ontwerp tot de bouw van de zoutkamer. Door onze kennis en ervaring zijn onze grotten zelden buiten werking. Mogen er toch problemen voordoen, dan lossen wij alles in 24 tot 48 uur op.

dsc_8544

Het ontstaan van zouttherapie

Droge Zouttherapie of halotherapie ontstond in 100 jaar tijd in Oost-Europa voor het therapeutische welzijn van luchtwegaandoeningen. Speltherapie is geëvolueerd tot hedendaagse droge zout aerosoltherapie om natuurlijke symptomen te helpen verlichten voor verschillende ademhalings- en huidziekten.

De techniek wordt tegenwoordig over de hele wereld veel gebruikt met gedocumenteerde en consistent positieve resultaten. Droge Zouttherapie wordt al meer dan 50 jaar erkend in Europa voor de behandeling van ademhalings- en huidproblemen.

Inhalatie van zoutaerosol en het gebruik van zoutoplossingen zijn geen nieuwe medische praktijken. Artsen gebruiken zoutoplossing in de reguliere geneeskunde voor het spoelen van wonden, weefsels, lichaamsholten en blazen; doorspoelen van katheters en medische apparatuur; intraveneuze zoutoplossing infusie voor uitdroging en postoperatief herstel; nasale wasbeurten om symptomen van sinussen en verkoudheid en hypertonie zoutoplossing te verlichten om te helpen als slijmoplossend vermogen.

Vertrouw op Zouttherapie: het is bewezen, het werkt. Reinig de longen, versterk de ademhalingsfunctie en verbeter de gezondheid van de huid .

Zoutkamer laten bouwen of aanschaf van een medische haloapparaat?

Neem gerust contact met ons op via 013-7370271 of via de email.

dsc_8544
555
zout-1
grote-zoutgrot